Demet Akalın Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Demet Akalın Forum

Demet Akalın Forum

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Cosmopolitan Röportajı..

+4
sebil
Meriç
fatos
Site Admin
8 posters
YazarMesaj
Site Admin
Administrator
Administrator
Site Admin

Cosmopolitan Röportajı.. Empty
MesajKonu: Cosmopolitan Röportajı..   Cosmopolitan Röportajı.. EmptyPerş. Tem. 05 2007, 00:45

Her yerde şarkıları çalıyor, albümleri ödüller alıyor, ilişkileri adeta hepimizin derdi, her konuda bir fikri ve her kanalda bir görüntüsü var. Bu kadar yoğun bir şekilde hayatımıza girmeyi nasıl başardı, can çekişen müzik sektöründe albümleri nasıl bu kadar satılıyor? Merak ettiğiniz bu soruların cevabını almak için Demet Akalın'ın karşısına oturduk

Aslında yukarıda sorduklarımızın, başarılarıyla ilgili olanlarının cevaplarını, daha röportaj başlamadan kendimiz verdik. Demet Akalın'ın çekime gelişindeki dakiklik, gösterdiği özen, enerjisi, ışıltısı, doğallığı¦ Her hareketinde, işini ne kadar büyük bir sevgi ve konsantrasyonla sahiplendiğini görebiliyorsunuz. Bunun da başarıyı getirmesi çok da şaşırtıcı olmasa gerek.
Bir detay daha; Demet Akalın, röportajımız sırasında arasının limoni olduğunu söylediği Oğuz Kayhan'la kısa bir süre sonra barıştığı için, bazı cevapların üzerinden kendisiyle yeniden geçtik. Umuyoruz ki mutlulukları, daha uzun seneler röportajda okuyacağınız şekliyle devam eder.

Her yerde karşımıza çıkmanıza rağmen "Yine mi Demet Akalın?" demeden sizi izlemeye devam ediyoruz. Bunun nedeni ne olabilir?
İnsanların hâlâ merak ettikleri şeyler var herhalde. Sokakta gördüklerinde de mutlaka durdurup bir şeyler soruyorlar. İlla ki bir yorumları var. Şarkılarımla ilgili olmazsa ilişkilerimle, saçımla ya da kıyafetlerimle ilgili.
Dinleyicileriniz ve izleyicilerinizle çok şeffaf bir ilişkiniz var. Sebebi bu olabilir mi?
Belki de. Kamera ışıkları söndüğünde benim tavrımda bir değişiklik olmuyor. Bu samimiyet insanlara geçiyor sanıyorum. Karakterim, duygularım, ilişkilerim bilindiği için de yaşıtlarım, küçüklerim, teyzeler, amcalar gelip kendi arkadaşları, kardeşleri, kızları gibi bağ kuruyorlar benimle.

Hiç kameralardan uzak kalmayı düşündünüz mü?
Aslında her soruya cevap verip, her mikrofona konuşmanın doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çünkü öyle olunca başarılarınız hep magazinel konuların gölgesinde kalıyor. Ama bir yandan da kameralardan kopmak halktan da kopmak anlamına gelir. Bu dengeyi bir tek Tarkan koruyabiliyor. Ben bunu yapmak istemiyorum. Bir de benim mankenlik dönemimden de kalan bir yakınlığım var magazinci arkadaşlarla. Hepsi arkadaşınız olunca cevap vermemek olmuyor. Hele "Saatlerdir sizi bekliyoruz Demet Hanım!" dediklerinde vurdumduymaz olamıyorum.

Müziğe başlarken bir pop ikonu haline geleceğiniz aklınıza gelir miydi yoksa "Sesim fena değil, değerlendireyim bakalım nereye kadar giderse" diyerek mi başladınız?
Çok net hatırlayamıyorum. Buğulu yıllar! Ama müziğe macera olsun diye atılmadım. Tabi ki hayallerim vardı ama güzel şarkılar yakaladıkça adım adım yukarı çıkmaya başladık. Başarı yakalandıkça hayaller kuruluyor. İnsanoğlu doyumsuz.

Müziğe başladığınızdan beri oyunculuk, sunuculuk, jüri üyeliği gibi ekranın farklı taraflarına kaymadınız. Bu özeni özellikle mi gösteriyorsunuz?
Müziğimin önüne hiçbir şey geçsin istemiyorum. Bir kere işime programlı bir hayat yaşıyorum. En büyük zevkim de, konsere çıktığımda herkesin hep bir ağızdan şarkılarıma eşlik etmesi. Tabii çeşitli projeler için teklifler geliyor. Bana en yakını belki bir şov programı sunmak olabilir. Onu da kabul edersem "tamamen duygusal" sebeplerden olacak!
Bulunduğunuz konum sizi tatmin ediyor mu? Daha büyük hayalleriniz var mı ilerisi için?
Uluslararası hayaller peşinde değilim ama bir arkadaşımızın kamerasına çektiği bir görüntüden müthiş heyecan duydum. İnanamazsınız; Bir gece kulübünde, zenci bir hatun canlı olarak Afedersin'i söylüyor! Ve o zenci gırtlağıyla nasıl söylüyor biliyor musunuz? Onu duysanız sonra benden dinlemezsiniz, öyle söyleyeyim. İnanılmaz bir duygu. Anlatırken bile tüylerim diken diken oluyor. Ancak dünyaya açılma işine çok büyük bir ekiple adım atmak gerekiyor. Şu an o güce sahip değilim. Ama Yunanistan'ı denemek istiyorum. Orada bir tık tanınıyorum çünkü.
https://demetakalin.canadian-forum.com
Site Admin
Administrator
Administrator
Site Admin

MesajKonu: Geri: Cosmopolitan Röportajı..   Cosmopolitan Röportajı.. EmptyPerş. Tem. 05 2007, 00:51

İşlerinizin tüm detaylarıyla kendiniz mi ilgileniyorsunuz?
Aynen öyle. Beş saat matbaada oturan bir kadınım! 'Fevzi Bey bu pullu kapak çok güzel ama başka neler var? Yazı karakteri başka ne olabilir? Hadi diğerlerine bakalım' diye diye yaka silktiriyorum insanlara! Bu kadar detayla uğraşmak fazla yorgunluk veriyor ama güzel bir yorgunluk bu.

Özel hayatınızla ilgili bilgi sahibi olmamız, şarkı sözlerinizle arasında paralellik kurmamıza neden oluyor. Gerçekten bir paralellik var mı, biz mi zorla kuruyoruz?
Şarkılarımın ya öncesinde ya sonrasında özel hayatımla tuttuğu noktalar oluyor. Ama bunu özellikle yapmıyoruz, emin olabilirsiniz. İnsanlar kurmak istedikleri için kuruyor paralelliği. Mesela Esmer Yarim diye bir şarkı var Kusursuz 19'da. Klip çekmemiz için çok istek almamıza rağmen biraz çekiniyoruz açıkçası yanlış algılanacak diye. İlk albümlerde şarkılar belki bir patlama yoluydu benim için. Ama artık tamamen denk gelirse yakalanıyor o benzerlik. Artık bana mutlu aşk şarkıları getirin diyorum zaten!

Eğlence mekanlarında şarkılarınız çaldığında, kızlar adeta haykırarak eşlik ediyor sözlere. İçimizdeki güçlü kızı mı ayaklandırmaya çalışıyorsunuz bu sözlerle?
AYnen öyle. Kolay yıkılmamalı insan. Bunu gösterebiliyorsam ne mutlu bana. Birçok yorum alıyorum bununla ilgili. Şarkılarımdan güç aldıklarını söylüyor insanlar. "Kötü dönemlerimizde avaz avaz şarkılarını söylemek ilaç gibi geliyor, seni örnek alıyoruz, güçlü durmayı senden öğreniyoruz" diyorlar.

Bu güçlü duruş yaşadığınız tatsız ilişkiler sonucunda mı oluştu?
Herkes tatsız şeyler yaşıyor. Ben sadece göz önünde olduğum için yaşadıklarım biliniyor. Yoksa üç aşağı beş yukarı hikayeler aynı. Bence büyük acılar yaşamak insana bir zaman sonra 'İyi ki de yaşamışım' dedirtiyor. Çünkü ben o acıları yaşamasaydım, asla hırslanıp bir yerlerimi kaldırıp bugünkü başarımı elde edemeyecektim. Ya dibe vuracaktım ya tepeye çıkacaktım. Ben ikinciyi tercih ettim. Temiz bir acı illa ki senin önünde daha güzel bir kapı açıyor.

Şarkılarınızda genel bir Demet Akalın tavrı var. Geri adım atmayan, affetmeyen... Bu sizin ilişkilerdeki tavrınız mı ayNı zamanda?
Şarkılarımı yazan Ersay diye bir arkadaşım var. O beni çok iyi anlıyor. Onunla oturup konuşuyoruz, 'Ersan farkındaysan adam beni bırakıp gitti. Şarkı yazmayı bırak da bana moral ver!' diyorum. O da 'Merak etme, dönecek' diyor. 'Rüyasında görür beni' diye cevap veriyorum ben de. İşte böyle konuşmalar şarkılara esin kayNağı oluyor. Benim olaylara verdiğim tepkiler, gösterdiğim tavır şarkıların sözlerine bu şekilde yansıyor.

Gerçekten bu kadar güçlü durabiliyor musunuz ilişkilerinizde? Zaaf diye bir şeye yer yok mu hayatınızda?
Sanırım küçüklükten gelen bir şey. Çok gururluyum. Burnum yere düşse eğilip almam diyebilirim. Bu iyi mi kötü mü bilmiyorum. Aşkımdan ölsem 'Kötüyüm' demem. Zaaf derseniz, hissetsem bile elim telefona gitmez. Malesef...

Evlenmekten yana olmadığınızı söylüyorsunuz ama şu an beraber
olduğunuz kişiyle işler yolunda gibi görünüyor. Neden tekrar evlenmeyesiniz?

Biz o işi beceremedik. Zaten tanıştıktan iki ay sonra nişanlanıp beş ay sonra evlenmiştik. Belki birbirimizi yeterince iyi tanıyamadık. Evli olma hissini sevemedim ben. 'Belki' bile demiyorum, düşünün artık. Bu iş bana göre değil. Evlenince anlarsınız ne demek istediğimi!

Çoluk çocuk fikri de mi cazip gelmiyor?
Ben ve çocuk? Ben ve benim arkamda dolaşan küçük Demet'ler? Hayal bile edemiyorum! Çocukları tabii ki seviyorum. Ama biraz sevip ailelerine teslim etmek şu anda en hayırlısı benim için!

Siz nasıl bir çocukluk geçirdiniz?
Fazlaca çekingen bir çocuktum. Dikkat çekmemek için elimden geleni yapardım. Bol hırkalarla dolaşırdım. Çıkma teklif eden çocuklar olurdu mesela, dünya başıma yıkılırdı. 'Ben ne yapmış olabilirim bu çocuğa ümit verecek?' diye kendi kendimi yerdim. Sonra bir anda ne olduysa kabak çiçeği gibi açıldım. Anneannem hala inanamıyor TV'de gördüğünün Demet olduğuna!

Biraz da ilişkinizden bahsedelim. Oğuz Bey'de ne buldunuz da bırakıp gidemiyorsunuz?
Oğuz benim hayatımda acayip bir yerde. Her şeyden önce en iyi arkadaşım. Her şeyi onunla yapmak istiyorum. En ufak bir sorunda hiç düşünmeden ona koşuyorum. Ve ben ki çok kolay sıkılan bir insanım, Oğuz'dan bir dakika bile sıkıldığımı hissetmedim. Bir de onunla tanışmadan önce benim dingin birisine ihtiyacım vardı. Oğuz karşıma bu anlamda çok doğru bir zamanda çıktı. Çok sakindir, yapıcıdır, alttan alır, sahiplenir. Bazen sahiplenmeyi abartıp, kıskançlıklar yapıp beni delirtir! Tam yengeç burcu işte. Ama bir şekilde o dengeyi sağlıyoruz. Ben babasız büyüdüğüm için, beni kontrol eden, çekip çeviren, bir erkekle daha iyi hissediyorum.
Site Admin
Administrator
Administrator
Site Admin

MesajKonu: Geri: Cosmopolitan Röportajı..   Cosmopolitan Röportajı.. EmptyPerş. Tem. 05 2007, 01:08

Yani öyle birini anlattınız ki adeta mükemmel erkek figürü! Alıp veremediğiniz ne peki, böyle sık sık limoni dönemlere giriyor ilişkiniz?
Bir alıp veremediğimiz yok aslında. Aramızdaki tartışmalar genellikle basit konulardan çıkıyor. İşleri zorlaştıran, ikimizin de fazlaca gururlu ve geri adım atmayan tipler olmamız. Bir de ben çok sabırsız ve ani tepkiler veren, tez canlı biriyim, onun sakinliği ve tükenmeyen sabrı bazen yorucu olabiliyor!

Onun gözünde sizi vazgeçilmez kılan nedir?
Ona sormak lazım tabii, ama dürüstlüğüm, doğallığım olabilir. Bir de ev kadınlığımdan etkilendiğini söyler.

Nasıl bir ev kadınısınız?
Genelde sanatçılar; hizmetçileri, asistanları, menajerleri falan evde 100 kişi yaşayan insanlardır ya; ben evi ev gibi yaşarken Demet Akalın'lığı kapının eşiğinde bırakıyorum. Ev işi ve yemek yapmayı, arkadaşlarımı ağırlayıp 'Yemeği beğendiler mi acaba' diye gözlerinin içine bakmayı seviyorum.

En iyi hangi yemeği yapıyorsunuz?
Pilavı iyi yaparım. Şu yaşıma kadar hiç lapam yoktur!

Her şeyi bırakıp "Ben bu adamla evlenmeliyim" diyebileceğiniz bir
erkek türü var mı?

Evlilik uzak olduğu için o mükemmel erkeği de kafamda şekillendiremiyorum. Belki Brad Pitt.

Ömrünüzün geri kalanını işinizle evli olarak geçirme fikri size nasıl geliyor?
Şahane!

Ünlü hayatı mı yaşıyorsunuz?
Yaşıyorum tabii. Yadırgamıyorum artık o yaşantımı. Benim hayatım ev dışında. Güzel paralar kazanıyorsun, güzel bir yerdesin, herkes seni tanıyor, seviliyorsun. Hoş şeyler bunlar.

Ünsüzlerin hayatında özendiğiniz şeyler var mı?
Makyajsız sokağa çıkmak ve istediğim saatte abuk bir yerde yürümek olabilir. Gerçi geçenlerde Milano'da Dolce&Gabbana'nın Gold restoranına gittik; otururken millet 'Bu kadın bir şey ama ne?' diye merakla bakıp durdu. Etrafa galiba böyle bir elektrik veriyorum.

Hayatınızda daha çok olmasını istediğiniz bir şey var mı?
Tatil! Keşke daha çok tatil yapabilsem ama öyle bir lüksüm yok. Yine de halimden memnunum, çünkü ben hayat enerjimi çalışmaktan alıyorum.

Tatil derken kafanızda nasıl bir şey canlanıyor?
Çok rahat olduğum, kimsenin beni tanımadığı, Yunan adaları gibi güzel bir deniz kenarında dinlenmek benim için ideal bir tatil hayali şu anda. Gezmek için de New York'a gitmek.

Tahammül edemediğiniz davranış nedir?
Samimiyetsizlik. Kimilerinin ağzı 'Ay seni çok seviyorum' der ama gözleri başka bakar ya. Ona tahammül edemiyorum işte.
fatos
Bayan Süper Mod
Bayan Süper Mod
fatos

Kadın

MesajKonu: Geri: Cosmopolitan Röportajı..   Cosmopolitan Röportajı.. EmptyPerş. Tem. 05 2007, 04:48

saol burcu...

güsel ve samimi röportaj...
Meriç
Daf
Daf
Meriç

Kadın

MesajKonu: Geri: Cosmopolitan Röportajı..   Cosmopolitan Röportajı.. EmptyCuma Tem. 06 2007, 17:31

Süper Bi Röp.

SaoL Burcuuu drunken
sebil
Daf
Daf

Kadın

MesajKonu: Geri: Cosmopolitan Röportajı..   Cosmopolitan Röportajı.. EmptyPtsi Tem. 23 2007, 18:31

güsel bi röportaj

saol burcu:)
saliha
Daf
Daf
saliha

Kadın

MesajKonu: Geri: Cosmopolitan Röportajı..   Cosmopolitan Röportajı.. EmptyPaz Şub. 17 2008, 12:54

saol burcuu abla çok güzel bir röp. olmuş her zamanki gibii
demetçi seda
Daf
Daf
demetçi seda

Kadın

MesajKonu: Geri: Cosmopolitan Röportajı..   Cosmopolitan Röportajı.. EmptyPaz Eyl. 14 2008, 10:31

röportajı gerçekten çok güzel
DaNsET-DEmET&serochh
Daf
Daf
DaNsET-DEmET&serochh

Kadın

MesajKonu: Geri: Cosmopolitan Röportajı..   Cosmopolitan Röportajı.. EmptyPaz Eyl. 14 2008, 16:37

cok güsel röp.
dergii alamadım almıs kdr oldum Very Happy
tskler burcu;)
http://www.tuningcadde.com
akalinharun
Daf
Daf
akalinharun

Erkek

MesajKonu: Geri: Cosmopolitan Röportajı..   Cosmopolitan Röportajı.. EmptyC.tesi Kas. 13 2010, 14:38

güzel röpörtaj
http://www.demetakalin.fanbb.net

Cosmopolitan Röportajı..
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-